Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΙΦΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

Υλικά για τη ζύμη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (400γρ.)
1 κουτ. σούπας κάστερ πάουντερ (20γρ.)
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (8γρ.)
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1/4 κούπας γάλα εβαπορέ (50γρ.)
150γρ. βιτάμ σοφτ σε θερμοκρασία δωματίου

Υλικά για τα μήλα
6 - 7 μήλα (1 κιλό περίπου καθαρισμένα)
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη (100γρ.)
1 κουτ. σούπας κανέλα
1/3 κούπας νερό (70γρ.)

Υλικά για την τριφτή κρούστα
1/4 ζύμης
1/4 κούπας μαύρη ζάχαρη (50γρ.)
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (50γρ.)
κανέλα
βανίλια

Προετοιμασία Ζύμης
Σ᾽ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κάστερ πάουντερ, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε με το γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα του αλευριού. Προσθέτουμε το Βιτάμ σε κομματάκια και ζυμώνουμε καλά ώστε να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προετοιμασία Μήλων
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κύβους Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, την κανέλα και το νερό και τα βράζουμε έως ότου εξατμιστούν τα υγρά τους (περίπου 2ο λεπτά). Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.

Προετοιμασία Τριφτής Κρούστας
Σ᾽ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα και τη βανίλια και μαζί με το 1/4 της ζύμης ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη μας ώστε να μπορούμε να την τρίψουμε.

Προετοιμασία Μηλόπιτας
Βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας βαθιά και απλώνουμε τα 3/4 της ζύμης και από πάνω βάζουμε τα μήλα. Παίρνουμε το ζυμάρι της κρούστας και το τρίβουμε πάνω από τα μήλα είτε με τα χέρια ει τε με ένα τρίφτη για πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου